Str. Stirbei Voda, NR. 94, SECTOR 1, BUCURESTI Tel. (004021) 313 50 93 ; TEL/FAX : 313 50 24 ; 0722509810  E-mail atticia@mailbox.ro
Home AMT Produse Preturi Colaboratorii Contact
.

 

ADREMIX

.
CALCIO MIX
.
CROMO GT
.
E MIX
.
FER MIX
.
KEY PLEX
.
MAGNESIO MIX
.
ORTOBLEND
.
RA MIX
.
SIMBLEND
.
TIMMIX
.
ZIN MIX
.
TOXIRID

 

ADAPTAREA NUTRITIEI ÎN FUNCTIE DE TIPOLOGIA METABOLICA .

FORMULE INTEGRATIVE PE BAZA INDICATIILOR REZULTATE DIN ANALIZA MINERALA TISULARA.

În Medicina Functionala tipul metabolic al indivizilor este clasificat în doua categorii principale, denumite SIMPATICOTONIC si PARASIMPATICOTONIC, pe baza actiunii glandelor endocrine a caror activitate este strâns corelata cu cea a SNV (Sistemul Nervos Vegetativ). Ramura simpatica are o actiune stimulanta asupra metabolismului în timp ce ramura parasimpatica are o actiune inhibitorie asupra acestuia. Fiecare din aceste doua tipuri metabolice principale prezinta patru subtipuri, în functie de activitatea tiroidei si a glandelor suprarenale; acestea, la rândul lor, prezinta caracteristici fizice si psihice bine precizate.

Din punct de vedere metabolic SIMPATICOTONICUL este un hipermetabolizator, adica produce si consuma o cantitate mare de energie în intervale de timp foarte scurte; grupul de glande endocrine cu activitate catabolica este hiperactiv si prin intermediul hormonilor produsi determina o retentie tisulara de fosfor, sodiu si potasiu si excretia de calciu si magneziu. Dimpotriva un individ PARASIMPATIC este un hipometabolizator, adica metabolizeaza glucoza cu o viteza redusa ceea ce determina dificultati în producerea si conservarea energiei; glandele sale cu activitate anabolica determina astfel retentia tisulara de calciu si magneziu si o excretie crescuta de sodiu si potasiu.

TABLOURI CLINICE PRINCIPALE:

În caz de dominanta SIMPATICA – Anxietate, Nervozitate, Hiperactivitate, Hipertensiune, Hipersuprarenalism, Hiperoxidare, Hipertiroidism, Transpiratie excesiva, etc..etc….

În caz de dominanta PARASIMPATICA – Astm, Temperatura corporala scazuta, Rezistenta scazuta, Hipotensiune, Hiposuprarenalism, Hipotiroidism, Mobilitate intestinala redusa, etc..etc….

IDENTIFICAREA TIPULUI METABOLIC PRIN INTERMEDIUL AMT (ANALIZA MINERALA TISULARA).

În scopul identificarii tipului metabolic al indivizilor Medicina Functionala utilizeaza un test specific, AMT (Mineralograma) prin care se determina 36 de minerale diferite (electroliti, oligoelemente si minerale toxice)

AMT permite determinarea:

•  Nivelurilor absolute ale subtantelor minerale nutritive cele mai importante si abaterile concentratiilor acestora fata de valorile normale.

•  Prezenta eventuala a mineralelor toxice.

•  Valoarea celor mai importante raporturi între diversele substante minerale nutritive care permit evaluarea unor fenomene biologice fundamentale, printre care:

•  Functionarea proceselor oxidative celulare (viteza reactiilor de oxidare si producerea de energie)

•  Activitatea Sistemului Nervos Vegetativ raportata la rolul sau în raspunsul adaptativ la stres prin intermediul reglarii sistemului endocrin.

AMT ofera:

•  Identificarea tipologiei metabolico-oxidative (lenta sau rapida)

•  Evaluarea functionala a glandei tiroide în cadrul activitatii de reglare a productiei energetice.

•  Evaluarea functionala a glandelor suprarenale atat în ceea ce priveste raspunsul acestora la factorii ce genereaza stresul dar si în raport cu procesele oxidative.

•  Descrierea interven tiei Sistemului Nervos Vegetativ (S.N.V.) în reactia de raspuns la stres si în definirea individualit atii metabolice (simpaticotonia-parasimpaticotonia).

•  Prescrierea celui mai adecvat regim alimentar pentru pacientul în cauza.

•  Elaborarea unei scheme de tratament cu integratori alimentari.

TRATAMENTUL NUTRITIONAL

Pentru a restabili echilibrul biochimic al pacientilor a fost elaborat, folosind informatiile furnizate de AMT, un tratament nutritional complet si exact care prevede adaugarea în dieta a unor integratori alimentari specifici, alesi pe baza identificarii tipului metabolic.

Este evident ca aceasta clasificare în simpaticotonic si parasimpaticotonic este extrem de importanta pentru strategiile nutritionale din cadrul Medicinei Functionale,

deoarece permite stabilirea formulelor si alimentelor necesare pentru o modulare nutritionala strict personalizata si echilibrata.

AMT (Analiza Minerala Tisulara)

Informatii necesare pentru a efectua Mineralograma.

•  Modul de recoltare a probei de par

•  Taiati parul cât mai aproape de pielea scalpului, în diverse puncte ale regiunii occipitale pâna obtineti o cantitate de circa 0,5 – 1 gr.

•  Folositi primii 3 cm proximali (din vecinatatea foliculului pilos) si eliminati restul. Rezultatele analizei portiunii proximale reflecta activitatea metabolica cea mai recenta .

•  În cazuri deosebite este posibila si prelevarea probei de la nivel axilar sau pubian, specificând exact aceasta (din cauza caracteristicilor lor de crestere sporadica, firele de par de la nivel axilar sau pubian sunt recomandate numai în caz de necesitatea confirmarii existentei mineralelor toxice).

•  Formular de cerere pentru Analiza Minerala Tisulara

•  Completati corect toate datele cerute (scrieti lizibil sau dactilografiati).

•  Plic

•  Introduceti proba de par într-un plic pe care scrieti numele si prenumele pacientului si a celui care solicita analiza.

Pentru informatii suplimentare contactati:

Atticia Exim srl

Str: Stirbei Voda nr. 94

Sector 1, Bucaresti

Tel. (004021)3135093

Fax (004021)3135024

Mobil: 0722509810

E-mail: atticia@mailbox.ro

 

 

PRODUSE
lista produse
producator
distribuitori
lista preturi
 
OFERTE
Oferta pentru oameni de afaceri
.
Oferta pentru sportivi
.
Oferta pentru Transporturi
 
 
 

Home   l   Products   l   Prezentare   l   Contact   l   Neocontrol    l   Newsletter

Copyright 2003 YourLogo.com. All Rights Reserved.